GnothiSeauton.PNG2013. augusztusa különleges időszaknak ígérkezik, amire 9 éve nem volt példa és legközelebb hasonló lehetőségek csak 9 év múlva adódhatnak. Ennek okán egy metafizikai kalandra, egy valóságtúrára szeretném meghívni az olvasókat. Egyrészről önismereti tanulmányút, másrészről hasznos gyakorlás a világegyetem naponta változó hatásaival való összhang megteremtésére, illetve egyfajta tudományos kísérlet is a 9 Csillag Ki módszer napi ciklusainak megismerésére. Ilyen átfogó, a széles közönséget bevonó metafizikai és statisztikai jellegű vizsgálatra eddig nem nagyon került sor, vagy legalábbis nem nyilvánosan. Így hát történelmi folyamatnak lehetünk tevékeny részesei, ha vállaljuk az elkövetkezendő egy hónap során önmagunk és környezetünk tudatos megfigyelését, illetve észleléseink, élményeink feljegyzését (no és persze e jegyzetek önkéntes eljuttatását a szerkesztőségbe).

 

Gyors összefoglaló a 9 Csillag Kiről

A 9 Csillag Ki, mint azt már többször is említettem itt a blogon, a Luoshu ábráján alapul. Ez egy 3x3-as bűvös négyzet, ami az 1-9 természetes számok bizonyos matematikai rend szerinti elrendezését takarja. Így képezhető az ún. „alap” Luoshu, 5-össel a közepén. A 9 Csillag Ki módszer ebből kiindulva vizsgálja az időben és térben változó hatásokat. Egy adott időszak (év, hónap, nap stb.) változásait szemléltető Luoshu-ban más-más számot helyezünk a négyzet középső mezőjébe, a többi számot pedig az „alap” Luoshu számainak sorrendje szerint rendezzük el.
Az „alap” Luoshu négyzetben az középső 5-ös számot a jobb alsó sarokban követi a 6-os, az a fölötti (azaz jobb oldali) mezőben a 7-es, a bal alsó sarokban a 8-as, a felső mezőben a 9-es, az alsóban az 1-es és így tovább, míg vissza nem térünk a középső mezőbe. Egy 2-es időszakban a középső mezőbe a 2-es szám kerül, majd az „alap” Luoshu mintáját követve a bal alsóba kerül a 3-as, az a fölöttibe a 4-es, a jobb alsóba az 5-ös, a felsőbe a 6-os és így tovább egészen addig, míg vissza nem térünk a középső mezőbe. A módszer szerint ciklikusan e mintát követik a világban zajló események, illetve a hatások személyes vonatkozásai is.

Luoshu_szamminta.png

Miért most?

Most egy olyan „különleges” időszak veszi kezdetét 2013. augusztus 7-től szeptember 7-ig, amihez hasonlóra csak minden 9 évben kerülhet sor. Arról már esett szó, hogy az idei év egy Sárga 5-ös év, vagyis az évi változásokat szemléltető Luoshu középső mezőjében az 5-ös található, akárcsak az „alap” Luoshu esetén. Az előbb említett időszakban a havi változásokat szemléltető Luoshu esetén is ugyanez a minta adódik, azaz a Fém-Majom havát jelölő 9 Ki szám is az 5-ös, tehát ez egy Sárga 5-ös hónap lesz. Ennek következtében az évi és havi változások az „alap” Luoshu-t tükrözik, melynek következtében a napi változások sokkal inkább előtérbe kerülnek (már csak az „alap” négyzettől való különbözőségük okán is). Továbbá az 5-ös a középpontban hangsúlyt, nyomatékot ad valamennyi változás számára, sorsfordítóvá teheti őket, és mivel az év-hónap-nap hármasa közül egyedül a napi hatásokat jelképező számok különböznek az alap négyzet számaitól, így a napi folyamatok feltűnőbbekké, lényegesebbekké válhatnak mint más időszakokban. Napról-napra élhetünk át fordulatokat, nagy jelentőségű eseményeket ezen időszak során. Az események, személyes érzések, a világegyetemben megnyilvánuló jelenségek egyfajta rend szerint, bizonyos mintát követve váltakoznak. E ciklikus ismétlődés ténye és természete könnyebben felismerhető lehet a tudatos megfigyelő számára ebben az időszakban.

LuoShu_55x.PNG

Mire figyeljünk?

Változásokra. Hangulatunk, szokásaink, mindennapi tevékenységeink, akár esetleg egészségügyi állapotunk alakulására napról napra. Készítsünk feljegyzéseket benyomásainkról, érzéseinkről, tapasztalatainkról, reakcióinkról az adott nap élményeit illetően. A világegyetemünk és mindennapi életünk ciklikus működésének bizonyítékait feltárandó, a módszer alapelveit és elméletét a gyakorlatban szeretnénk próbára tenni tudományos módszerekkel (pl. statisztika). A legjobb megközelítés az elfogulatlan, minden előítéletet és elemzést nélkülöző puszta szemlélődő megfigyelés, illetve a tapasztaltak lejegyzetelése úgy, ahogy épp akkor éreztük. Tulajdonképpen azt kutatjuk, hogy vajon a vizsgált időszak alatt felfedezhető-e:

    1. az egymást 9 naponta követő eseményekben és személyes élményekben valamiféle minta, kapcsolat, analógiás viszony? Vagyis pusztán (ön)megfigyeléssel, mindenfajta 9 Ki vagy metafizikai háttérismeret nélkül tetten érhető-e a 9-es ciklus ismétlődő jellege?
    2. egyáltalán az eseményekben, személyes érzésekben valamiféle ciklikus ismétlődés, illetve egyetemesség (több személy tapasztalatait, élményeit, történéseit vizsgálva, összevetve)?
    3. esetleg a 9-es ciklustól eltérő minta?

Számos szemszögből lehet nézni egy-egy eseményt; érdemes ezúttal a személyes látásmódra törekedni. Összpontosítsunk a jelentősebb, a napunkat meghatározó dolgokra, fordulatot hozó eseményekre – nem feltétlenül szükséges minden apróságot megemlíteni. Nem a napi rutinról, vagy olyan eseményekről, amiket minden nap/héten/hónapban rendszeresen megteszünk, hanem inkább a fordulatot hozó, jelentőséggel bíró történésekről készítsünk naplószerű jegyzeteket. Érdemes továbbá a személyes élményeket (a minket ért hatások, saját érzelmek, benyomások, tapasztalatok, reakciók) és a tőlünk viszonylag függetlenül (vagyis másokkal) történt, de általunk észlelt eseményeket külön csoportosítani a könnyebb kiértékelhetőség érdekében.

A napi tapasztalatok feljegyzésénél nem szükséges semmilyen személyes adatot közölni, viszont az élményeket, történéseket érdemes személyes szemszögből (is) vizsgálni – a nem nyilvános részleteket át lehet nevezni tetszőleges módon, de azért érthető módon utalva a tényleges elemekre. Például: ma „B-vel egy plázában jártunk, ahol megismerkedtünk egy helyes fiúval/gyönyörű lánnyal, A-val, számomra szerelem volt első látásra” vagy „összevesztem a barátommal/tanúja voltam egy veszekedésnek az ismerőseim között/ma volt az esküvőnk”; vagy „otthon megvágtam magam egy késsel/eltörtem a lábam/megbetegedtem valami vírustól”; vagy „nagyon magam alatt voltam/a csúcson éreztem magam/én voltam a társaság középpontja/felfedező útra indultam/lelkesítettem másokat” vagy „a mai napom tanulással telt, de nagyon élveztem, mert új ismeretekkel gazdagodtam/egész nap tanultam, elvonulva a világtól/megértettem valami fontosat, valami sorsfordítót”; vagy „elrontottam a gyomromat/különösen ízlett anyám főztje/a vacsora a feleségemmel/az új recept, amit kipróbáltam” stb.

Segítségképpen készítettem egy letölthető táblázatot, amit az olvasók kitölthetnek, majd (persze nevek és személyes információk nélkül, pusztán egy születési hely/idő adattal) visszajuttatva a Valóságtúra email címére, kiértékelhetőek a megfigyelési tapasztalatok. Felsorolásszerűen, tömören jegyezzük fel ide az élményeinket, érzéseinket az adott nap eseményeit és hangulatát illetően. A táblázatban színárnyalatokkal is elkülönülnek a hónap kezdetétől számítva 9 napot magukba foglaló időszakok, illetve az ezeken belüli egymást követő napok sorszámozva vannak. A hónap végén visszatekintve vajon feltárul-e egyfajta hasonlóság az egymást 9 nappal követő (vagyis a fájlban azonos ciklusváltozó értékkel rendelkező) események között? E kaland vagy kísérlet során ennek kiderítése az egyik fő célunk! A résztvevőknek természetesen nem feladata az események egymással való összevetése, analógiás viszonyok feltárása, minták keresése – ám aki kedvet érez rá, nyugodtan elemezgessen, illetve ossza meg meglátásait. :) A ciklusváltozó nem az adott nap 9 Ki számát jelöli, pusztán a hónap kezdetétől számolt sorszám 9-es ciklusokban ismételve!

A beérkezett adatok függvényében tervezek elkészíteni egy kiértékelést, aminek eredményét közölném itt a blogon, összefoglalva az adatok alapján az egyes napokra vonatkozó tendenciákat, kulcsmotívumokat. Ezáltal független megfigyelésekre alapozva felvázolható az események, élmények mintázata – azaz tudományos, elfogulatlan megközelítéssel vizsgálható a módszer hitelessége.

A függetlenség megőrzése érdekében javaslom a blogbejegyzéshez való hozzászólás helyett magánlevelekben közölni a megfigyelési tapasztalatokat. Fontos, hogy a válaszlevél a kitöltött táblázat mellett a születési dátumot és születési helyet is tartalmazza, valamint a személy nemét (férfi/nő). Kérdéseket szintén e címre küldhetik.

Jó gyakorlást és vizsgálódást!

A bejegyzés trackback címe:

https://valosagtura.blog.hu/api/trackback/id/tr285446901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása