horse.png
A hagyomány szerint Zöld Ló, illetve Felhő Ló évének is nevezik az idei esztendőt. A napév az az időszak, amelynek során a Földünk egy teljes „kört” megtesz a Nap körül; ez a Föld számára (és földi lényekként számunkra is) a Naprendszerben elfoglalt, folyamatosan alakuló helyzet. Ez az év során folyamatosan változó hatásokat hordoz a bolygón élők számára, hónapról hónapra, napról napra, percről percre... Az ősi kínaiak e változásokat 60 ciklikusan ismétlődő időminőséggel szemléltették négy időkategóriában (év, hónap, nap és kettősóra), így maradt ránk e rendszer, amit a „kínai asztrológiaként” is ismert Négypilléres Sorsfejtés módszere is alkalmaz. Az idei év időminőségét a 甲午 Jia-Wu elnevezéssel jelölik, ami általában közérthetőbb ábrázolásban, a Yang Fa és a szimbólumokon keresztül jut el az érdeklődőkhöz.


Íme az oldalon a Fa-Ló témában eddig megjelent írások:

Homokban rejlő kincs
Az év benső alaptermészetéről, amit a Fém változási állapot és a „Homokban rejlő arany” költői kép jellemez. Szó esik e Fémnek a tisztán megnyilvánuló Yang Fa és a Ló összetett minőségével kialakított viszonyáról is és arról, miként lehet kiaknázni e csodálatos, homokban rejlő kincset.

Az égigéről és magasztos kezdet ereje
A Yang Fa minőségéről és a 2014-es Fa-Ló év során történő fejlődési folyamatáról, változó hatásairól, valamint a Világfa egész Földön elterjedt mesei jelképrendszeréről.

Kitartóan vágtató táltos paripa
A Ló állatjegy jelképeiről és mondai hátteréről, személyiségjegyeiről, időjárási vonatkozásairól, illetve a Világfával szorosan összefüggésben álló táltosló alakján keresztül bemutatva ezt az időminőséget.

2014: Mit rejt a kínai Fa-Ló?
Az idei évismertető cikksorozat „záró” darabja, amelyben a Fa-Ló összetett időminőség különböző állatjegyekkel, égi és földi erőkkel való kölcsönhatásairól olvashatunk a megszokott hiteles, józan, tévhitektől mentes szemléletben. Mivel járhat a Kecskék számára, mit hozhat a Patkányoknak? Bonyodalmakat, veszélyeket? Szerelmet? Pénzt? Tanulmányi vagy karrierbeli sikereket? Erről is szó esik az írásban.

Továbbá ajánlom e tévhitoszlató írások elolvasását is az alapfogalmak, alapelvek jobb megértésének jegyében:

Jelképes és valós útmutatás
Felvilágosító írás az ezoterikus magazinokban és különböző internetes oldalakon előszeretettel alkalmazott holdnaptárról, az érzelmeinkkel játszadozó általánosításokról, a pusztán jelképeken alapuló előrejelzésekről és a valódi, hiteles útmutatásról.

Metafizika vagy hagyomány?
A népszokások, babonás gondolkodás, az idők során eltorzult mondanivalójú hagyományok és tudományos világképpel összhangban lévő valódi, hiteles metafizika ellentéteiről és összefonódásáról.

Napévek, holdévek és a kínai naptár
Tudományosabb megközelítésű írás arról, miért helyesebb az évek számolásához szoláris naptárt alkalmazni holdnaptár helyett a legtöbb sorsfejtési és energetikai módszerben, hogy mi is a holdújév és hogy mit is jelent maga az év fogalma.

Öt változási állapot vagy öt elem?
Hiteles, gyakorlatias szemléletű tájékoztatás a változó világegyetemet öt ősminőség viszonyai szerint leképező rendező elvről. Ez a rendszer az alapja a Négypilléres Sorsfejtésnek, a Feng Shuinak, a 9 Csillag Kinek, de még a Hagyományos Kínai Orvoslásnak is. Az öt ízen keresztül távlatokat nyit az egészséges táplálkozásban, az öt hangon keresztül az zene lényegisége felé, az öt szín szemünkön, az öt szag orrunkon keresztül juttatja el hozzánk a valóság ötféle aspektusát.

San Cai – A lehetőségek hármas elve
A keleti szemlélet szerint a döntés a mi kezünkben van, a sorsunkat mi irányítjuk. Ég és Föld csupán a kereteket adják, bár ezek olykor igen szorosak és korlátozóak lehetnek. Viszont a keretek között szabadon dönthetünk, választhatunk, a kedvezőbb és kedvezőbb lehetőségek felé irányíthatjuk életünket.

oslogon_attetszo.png

Mindenkinek kívánok kellő tudatosságot és akaraterőt a kedvező lehetőségek megragadásához és a bajok elkerüléséhez!

A bejegyzés trackback címe:

https://valosagtura.blog.hu/api/trackback/id/tr345792952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása